Ingrediente:
SUPA
-picioarele și pieptul de la o găină
-2 morcovi
-1 ceapă
-1 păstărnac
-1 țelină mică
-foi de dafin
-piper boabe
-sare
-verdeață tocată: frunze de țelină, pătrunjel
GĂLUȘTELE
-2 ouă
-6-7 linguri de griș
-1 lingură ulei
Mod de preparare:
Se taie carnea bucăți, se spală, se pune într-un vas cu 2 litri de apă clocotită și se dă un clocot.
Se aruncă apa fierbinte și se spală carnea din nou cu apă rece.
Se pun bucățile de carne, pe rând, într-o oală la fiert cu 4-5 l de apă rece.(ultima bucată, atunci când dă în clocot)
Se pun bucățile de carne, pe rând, într-o oală la fiert cu 4-5 l de apă rece.(ultima bucată, atunci când dă în clocot)
Când dă în clocot, se spumuiește, se adaugă sarea și se lasă să fiarbă la foc mic.
Când carnea este aproape fiartă, se adaugă legumele curățate și spălate, foaia de dafin și piperul boabe.
Se lasă să fiarbă până sunt gata.
Se scoate carnea și legumele într-un vas, iar supa se strecoară într-o cratiță de 6-7 l și se pune din nou la fiert.
Se pregătesc găluștele astfel: se bat ouăle cu un praf de sare foarte bine, apoi se pune grișul în ploaie și uleiul piper măcinat după gust.
Această compoziție trebuie să aibă consistența unei smântâni groase.
Cu o linguriță înmuiată în apă rece, se pun găluștele pe rând în supa care fierbe.
Când am terminat de pus toate găluștele în supă, se adaugă o ceșcuță cu apă rece, se acoperă cratița și se dă focul la mic.
Când începe din nou să fiarbă supa, întoarcem cu o lingură găluștele, mai fierbem până ele se lasă la fundul cratiței.
Se închide focul și se adaugă verdeața.
Carnea fiartă se face pane si se folosește cu garnitură și salată la felul doi.
POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu