Ingrediente:
-1,5 kg cartofi
-1 sfeclă roșie mare
-zarzavat pentru borș(morcov,ardei,roșii)
-2 cepe
-100 ml ulei
-sare
-verdeață: pătrunjel,leuștean
-borș de putină
-smântână
Mod de preparare:
Se curăță cartofii, se spală, se taie cuburi și se pun într-un vas cu apă rece.
Sfecla se curăță, se spală și se dă pe răzătoarea mare.
Se curăță ceapa, se spală, se toacă.
Într-o oală de 5-6 l se pune uleiul și se călește ceapa.
Se adaugă sfecla rasă și se fierbe câteva minute amestecând cu lingura de lemn.
Se adaugă zarzavatul, apoi cartofii peste care se pun 2-3 l de apă clocotită.
Se sărează după gust, se acoperă și se lasă la fiert până când cartofii sunt aproape fierți.
Se adaugă borșul fiert în prealabil cu un praf de sare.
Se mai lasă la fiert 10-15 minute.
Se adaugă verdeața tocată mărunt.
Se servește cald sau rece cu sau fără smântână.
POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu