luni, 18 februarie 2013

Cornulețe din aluat fraged

Ingrediente:

  -250-300 g zahăr
  -250-300 g osânză sau margarină
  -4 ouă
  -1 lingură bicarbonat de amoniu
  -mirodenii : esență de vanilie, coajă de lămâie rasă
  -făină cât cuprinde( aproximativ 1 kg)
  -200 g rahat
  -zeama de lămâie
  -sare
  -zahăr pudră vanilinat

Mod de preparare:

 Se pun ouăle, un praf de sare și zahărul într-un vas apoi se bat cu mixerul până se dizolvă zahărul.
 Se adaugă untura (margarina) moale, puțin câte puțin ,amestecând mereu.
 Bicarbonatul de amoniu se stinge cu zeamă de lămâie și se adaugă împreună cu mirodeniile peste compoziție.
 Se adaugă făina și se frământă cu mâna până se abține un aluat potrivit de moale.
 La sfârșit se pot adăuga 2-3 linguri de lapte rece.
 Din aluat , se întind foi subțiri,care se taie în triunghiuri, la baza cărora se pune câte o bucățică de rahat și se rulează sub formă de cornulețe.
 Se așează cornulețele într-o tavă neunsă și se coc la foc potrivit 30 min (ele trebuie să rămână albe deasupra).
 Din acest aluat puteți face diferite forme de fursecuri.
 Se pudrează, reci, cu zahăr vanilinat

                                                                POFTĂ BUNĂ!

















                                      

Un comentariu: