duminică, 10 februarie 2013

Prăjitură tăvălită prin nucă de cocos

 Ingrediente:

 BLATUL
  -400 g zahăr( 13 linguri de supă cu vârf)
  -60 g unt
  -8 linguri de miere de albine
  -200 ml lapte
  -2 ouă
  -2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  -500 g făină albă 000( 20 linguri de supă cu vârf)
  -mirodenii: esență de vanilie, scorțișoară(1 linguriță cu vârf)
  -un praf de sare
CREMA
  -500 g zahăr( 17 linguri de supă cu vârf)
  -250 ml lapte
  -2 pachete margarină
  -2 pachete cacao ( 6 linguri de supă cu vârf)
  -1 sticluță de esență de rom
  -300 g nucă de cocos rasă

Mod de preparare:

 BLATUL 

 Într-un ceaunel, se pun la foc mic zahărul, untul, mierea de albine și laptele.
 Se amestecă cu o lingură pănă se dizolvă zahărul.
 Se lasă la răcit și între timp se separă albușurile de gălbenușuri.
 Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, iar gălbenușurile se freacă cu esența de vanilie.
 Într-o ceșcuță, se stinge bicarbonatul de sodiu cu zeamă de lămâie.
 Se pun în ceaunel gălbenușurile, scorșișoara și bicarbonatul stins amestecând continuu cu o lingură de lemn.
 Făina se toarnă în ploaie amestecând continuu, iar la sfârșit se încorporează încet albușurile bătute spumă.
 Se toarnă compoziția într-o tavă mare unsă cu unt și tapetată cu făină.
 Se coace 30 min la foc potrivit( culoarea blatului trebuie să fie maro deschis, ca turta dulce).
Când s-a răcit,blatul se taie în cuburi mici, care se cufundă în crema fierbinte, se scurg pe o furculiță apoi se tăvălesc prin nucă de cocos rasă.
  
CREMA

  Într-un ceaunel se pune zahărul , cacaoa, se amestecă bine cu o lingură, apoi se pune margarina și laptele . 
 Se pun la fiert la foc mic până se dizolvă zahărul și capătă consistența unei creme     
 Se adaugă esența de rom și se mai fierbe 10 min după care se iau câte 2 cuburi din blat, se cufundă în cremă cu o furculiță, se scurg și se tăvălesc pe rând prin nucă de cocos.Crema trebuie să fie mereu fierbinte până terminăm toate. prăjiturile.    
 Se așază prăjiturile una lângă alta pe o tavă și se lasă la rece până a doua zi.

                                                        POFTĂ BUNĂ!



















                                                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu