sâmbătă, 9 februarie 2013

Borș cu perișoare

Ingrediente:

  -1 kg oase( vită, porc sau curcan)
  -500 g carne macră( piept de curcan sau găină, vită)
  -zarzavat pentru borș( morcov, ceapă, ardei, roșii)
  -1-1,5 litri borș de putină
  -4 linguri de orez
  -2 ouă
  -piper
  -sare
  -verdeață: pătrunjel și leuștean
 

Mod de preparare:

 Se spală oasele și se pun în apă fierbinte să dea un clocot.
 Se aruncă apa și se spală din nou cu apă rece.
 Într-o oală de 5-6 l se pun oasele la fiert cu 3 l de apă rece.
 Când dă în clocot se spumuiește și se lasă la fiert 1h-1h 30 min.
 Se scot oasele, iar zeama se strecoară și se pune din nou la fiert.
 Se adaugă ceapa și zarzavatul tocat mărunt și se lasă la fiert 10-15 min.
 Se adaugă borșul fiert în prealabil cu un praf de sare.
 Între timp se pregătesc perișoarele astfel: 
- se taie carnea bucăți                                  
- se dă prin mașina de tocat de 2 ori, a doua oară se pune și o ceapă mică tăiată și călită în puțin ulei                                                                                                     -se spală orezul și se pune la fiert în apă clocotită pentru 5 min  apoi se clătește cu apă rece 
- într-un castron se amestecă, carnea tocată, 3 linguri din orezul jumătate fiert, ouăle, sarea, piperul și pătrunjelul tocat.
 Din acest amestec cu o linguriță înmuiată în apă rece se fac perișoare ce se pun în borșul care fierbe.
 Se fierb perișoarele 15-20 min, se adaugă în borș orezul care a rămas, se mai dă în câteva clocote după care se adaugă leușteanul tocat mărunt.
                           
                                                              POFTĂ BUNĂ!




                                                       


                                                                                        


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu