Ingrediente:
-1 kg oase( vită, porc sau curcan)
-500 g carne macră( piept de curcan sau găină, vită)
-zarzavat pentru borș( morcov, ceapă, ardei, roșii)
-1-1,5 litri borș de putină
-4 linguri de orez
-2 ouă
-piper
-sare
-verdeață: pătrunjel și leuștean
Mod de preparare:
Se spală oasele și se pun în apă fierbinte să dea un clocot.
Se aruncă apa și se spală din nou cu apă rece.
Într-o oală de 5-6 l se pun oasele la fiert cu 3 l de apă rece.
Când dă în clocot se spumuiește și se lasă la fiert 1h-1h 30 min.
Se scot oasele, iar zeama se strecoară și se pune din nou la fiert.
Se adaugă ceapa și zarzavatul tocat mărunt și se lasă la fiert 10-15 min.
Se adaugă borșul fiert în prealabil cu un praf de sare.
Între timp se pregătesc perișoarele astfel:
- se taie carnea bucăți
- se dă prin mașina de tocat de 2 ori, a doua oară se pune și o ceapă mică tăiată și călită în puțin ulei -se spală orezul și se pune la fiert în apă clocotită pentru 5 min apoi se clătește cu apă rece
- într-un castron se amestecă, carnea tocată, 3 linguri din orezul jumătate fiert, ouăle, sarea, piperul și pătrunjelul tocat.
Din acest amestec cu o linguriță înmuiată în apă rece se fac perișoare ce se pun în borșul care fierbe.
Se fierb perișoarele 15-20 min, se adaugă în borș orezul care a rămas, se mai dă în câteva clocote după care se adaugă leușteanul tocat mărunt.
POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu