Ingrediente:
ALUATUL
-1 kg făină albă 000
-4 ouă + 1 ou pentru uns cornurile
-250 g zahăr( 10 linguri de supă cu vârf)
-400 ml lapte( 2 căni)
-drojdie proaspătă cât o nucă
-mirodenii: coajă de portocală și lămâie rasă, esență de vanilie
-unt pentru uns tava
-100 ml ulei
UMPLUTURA
-400 g gem de prune cu miez de nucă
-scorțișoară
Mod de preparare:
Într-o ceșcuță se freacă drojdia cu o linguriță de zahăr, 2 linguri de lapte călduț și se lasă într-un loc cald.
Gălbenușurile și 2 albușuri, un praf de sare și zahărul se bat spumă cu mixerul.
Se adaugă mirodeniile și laptele călduț și se mai amestecă până se dizolvă tot zahărul.
Într-un lighenaș se cerne făina, se face o adâncitură în mijloc și se pune drojdia.
Se adaugă gălbenușurile bătute cu zahăr.
Se frământă adăugând treptat uleiul până se desprinde aluatul de pe mâini.
Se acoperă și se lasă la cald circa o oră.
Se întinde o foaie cu sucitorul, se taie pătrate sau triunghiuri, se pune câte o linguriță de gem după care se rulează sub formă de corn.
Se așează în tava unsă, se lasă la crescut, se ung cu ou bătut apoi se coc în cuptorul bine încins aproximativ 40 minute.
Se pudrează cu zahăr vanilat când s-au răcit.
Pentru umplutură se poate folosi: ciocolată,cremă Finetti.
POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu