Ingrediente:
-500g ciuperci champignon
-o ceapă
-o cană de orez
-trei căni cu apă rece
-trei căni cu apă rece
-ulei
-sare
-piper
Mod de preparare:
Ciupercile se curăță, se spală, se scurg bine, apoi se taie julien.
Ceapa tăiată mărunt se călește în uleiul încins, se adaugă ciupercile și se fierbe până scade zeama lăsată de ciuperci.
Orezul spălat se adaugă peste ciuperci, amestecând cu o lingură de lemn câteva minute, se pune apa și se sărează după gust.
Se acoperă vasul, se dă focul la mic și se fierbe circa 15-20 minute din momentul în care începe să fiarbă fără să amestecăm.
Când este aproape gata se adaugă piperul.
Se servește ca atare cald sau rece cu gogoșari în oțet, castraveți sau varză murată.
POFTĂ BUNĂ!
Ceapa tăiată mărunt se călește în uleiul încins, se adaugă ciupercile și se fierbe până scade zeama lăsată de ciuperci.
Orezul spălat se adaugă peste ciuperci, amestecând cu o lingură de lemn câteva minute, se pune apa și se sărează după gust.
Se acoperă vasul, se dă focul la mic și se fierbe circa 15-20 minute din momentul în care începe să fiarbă fără să amestecăm.
Când este aproape gata se adaugă piperul.
Se servește ca atare cald sau rece cu gogoșari în oțet, castraveți sau varză murată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu